2013. január 13., vasárnap

2012, a mi évünk volt.

Régóta nem jelentkeztem, azóta már egy év is eltelt :) Annyi minden történt, olyan gyorsan elszaladt az idő, hogy csak álltunk szilveszter kapujában és felidéztük amikor egy évvel ezelőtt egymást ölelve suttogtuk, végre eljött a mi évünk...
Próbáltam minden emléket összekapargatni, kis kollázsokat csinálni, hogy ezzel is lezárjuk mindazt ami volt. Nektek talán nem lesz annyira izgalmas ez a bejegyzés, mint nekem elkészíteni volt.



 Megkaptuk a téli jegyesfotókat. Közben persze vizsgaidőszak volt ezerrel, amit leginkább Queen L-lel szenvedtünk meg a leginkább. Megünnepeltük anya szülinapját, és míg a fiúk férfi héten voltak, mi csajbulit tartottunk. Megjött a várva várt menyasszonyi ruhám... emlékszem arra a januári reggelre. És a nővérekkel elmentünk az utolsó Esküvői kiállításra. Legközelebb már csak unokahugit kísérjük :) Nem is volt semmi értelme, csak jó volt együtt és kóstoltunk csokiszökőkutat. Ekkor már rendszeresen jártunk a Fészekrakó körbe más jegyespárokkal.



 Bár a képek száma szerint nem ez a legsűrűbb hónap, de rengeteg minden történt. Beindult a meghívó gyártás, rendszeresen jártunk Pálhegyi Feri bácsi jegyesoktatásaira, költöztettük nővéréket, megkereszteltünk unokahugot és még az utolsó farsangon is sikerült nyertesként távoznunk. Megtudtuk a hírt, hogy szeptemberben vár minket Lipcse.





A legmellékesebb volt ebben a hónapban, hogy 24 éves lettem... Minden nap a szakdolgozat írásról szólt. De sikerült leadnom, így március 15-ét már egy közös ebéddel ünnepeltük a családdal. Közben a gyülekezeti hétvégére is sikerült elmennünk, és ráadásul még szuplikációs időszak is volt. A ruhám is végleges formát öltött, készen lettek a gyűrűink. Egy konfirmációs hétvégén is voltunk segédkezni hónap végén pedig hittanversenyen okosodtunk. És végre tavasz lett...


 A mindennapi sűrű élet, a húsvét ünnepe mellett pörögtek az események. Mint minden évben, most is elmentünk Szlovéniába teológusnapra, ráadásul most több naposra szerveztük. Rögtön másnap visszaérkezés után már védtük a Diplománkat. Majdnem elájultam az izgalomtól, de hála Istennek nagyon jó értékelést kaptam. Tudományos életem legmeghatározóbb élménye volt ezt a dolgozatot megírni. Mikor otthon voltunk, családoztunk, vetéshez aszisztáltunk, születésnapokat ünnepeltünk. Megtartottam az egyetemen a búcsúáhítatomat és a cigány testvérekkel együtt Salyógömörre látogattunk egy csendesnap alkalmával.

A május csodásan indult. 1jén bátyóék Pestre jöttek, egy Forma 1es bulin voltunk, aztán a sugar shopba diétáztunk. Ekkor már mindenből jött az utolsó... Az utolsó kerti parti, utolsó órák, utolsó bolha piacolás, utolsó teolturi, készítettünk is egy bakancs listát, amiről elég sok mindent sikerült is teljesíteni :) Közben hazalátogatott kedves ösztöndijas barátunk. És nem kis felelőséget vettünk a nyakunkba, hiszen keresztszülők lettünk!!! Karsa bébi most már a mi lelkünkön is szárad :) Egy gyülekezeti barátnőm férjhez ment, és persze a vizsgák, az utolsó vizsgák is beindultak. Közben a tudományos világban is sokszor megkerestek a dolgozat kapcsán, meglepi szülinapi buliban voltunk az idén 10 éves barátnőmmel (mármint 10 éve vagyunk barátok) Hagyatékot pakoltunk, kiránduláson tolmácsoltunk, vizsgáztunk, szülinapi buliztunk unokahuggal. És agyvérzés papir munkákat intéztünk az esküvőre... De a napsütés, a sok bringa, a meglepetés találkozások Apával mind mind gyönyörű emlék...

A nagy fordulat hónapja... hiszen kiköltöztünk végleg a kollégiumból és elhagytuk a várost, ahol egymásra találtunk. Előtte még egy fantasztikus hetet töltöttünk négyesben Apával és Anyával  Dániában és Lengyelországban és Németországban, szuper volt, annyit nevettem... és itt tanultunk meg ligrettozni, ami fontos emlék. Megvolt a leánybúcsúm, megvolt a barátnőm leánybúcsúja. Anyós 50 éves lett, nagymama 80!! M. a kaláka fesztiválon prédikált szabadidejében, ott megismertük a Barátok köztből Ádám vesebeteg apját és persze végre TTDztünk, és végre megismerhettem a baltás gyilkos barátnőimet.


ÖSSZEHÁZASODTUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! előtte héten még kiházasítottunk két barátunkat aztán másnap prédikáltunk csak ugy unalomból :) aztán tudjátok mennyi minden történt... ÉS a gyönyörű esküvő, a gyönyörű nászéjszaka és életem legboldogabb napjai a nászúton...


bár egy kicsit július volt, vagyis technikailag de átcsúszott a tandemes nászút, körbe tekertük a Balatont. Súgi szülinapi bulit tartott, nagymamával élveztük. Hazafelé Pesten megtartottuk az egy hónapos házassági fordulót :) Cigány konferencián voltunk, megünnepeltük a 20 éves gyülekezetet, M. majdnem minden polót eladott :) Levágattam a hajamat!! És 10 éves általános iskolai osztálytalálkozónk is volt. Pestre ösztöndíjas megbeszélésre fel kellett jönni, itt elbúcsúztunk mindenkitől és 31-én elindultunk az ismeretlenbe...

Nyelvkurzus, nyelvvizsga, kirándulások, új barátok, házas élet Lipcse.



 csodás élet, kirándulások, főzés, sok sok olvasás, egyetem elkezdődött. Könyveket pakoltunk az egyetemnek, így nagyon jó barátaink is itt jártak pestről.


M öregszik :) és VÉGREEE eljöttek látógatóba a szülők, olyan jó volt az a kis idő együtt!!!!! bárcsak gyakrabban jönnének. Flangáltunk, jókat ettünk, skip boztunk és ligrettoztunk. Beszélgettünk egy csomót, bár kávét nem vettem Anyának, ami miatt még azóta is lelkiismeretfurdalásom van.. de ők annyira jófejek voltak, hoztak egy tonna sió baracklevet :) turó rudit, pulcsikat, ádventi házat, karácsonyi ajándékokat :) Lomtalanításból szereztek nekünk kanapét :)


Karácsonyi vásár Lipcsében csodás volt, de rengeteg ember, néha sétálgattunk ott. Sokat vacsoráztunk együtt a szomszéd házaspárral, forralt boroztunk, beszélgettünk. Itt volt az igazi coca cola kamion :) M nak csináltam ádventi naptárat, úgy izgult mint egy kisgyerek minden nap. Mikulás is járt nálunk, készítettünk közös lapot, díszítettünk fát, együtt nyitogattuk a ház ajtókat és olvastunk igét minden este. Jézus a hóvihar ellenére is megállt nálunk  a szülőkkel, és igazán áldott ünnepünk volt. A nászút után életem legcsodásabb napjai voltak ezek. M 6000 ember előtt cafkázta le a "lányát" Máriát egy karácsonyi előadásban a templomban :) aztán együtt sétáltunk haza, együtt főztünk vacsorát, és együtt bontogattuk az ajándékokat. Táncoltunk karácsonyi zenére, sok sok colát ittunk :) A koli teljesen üres volt. Aztán ünnepek után 100 bolgár emberrel hazabuszoztunk, és jófej tesókkal és szülőkkel karácsonyoztunk és  disneys monopolyval elbúcsúztattuk az évet. A mi évünket :)

Nagyon szerettem mindent. A szívem néha majd megszakadt, a búcsúzás sosem könnyű, de egy csomó áldást adott nekünk az Isten, ki tudja mi vár ránk ebben az évben :)

És mivel az éjfélt átléptük boldog féléves házassági évfordulót nekünk :)


Good bye 2012.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett a beszamolo, igazan esemenydus evetek volt:) Boldog feleves hazassagi evfordulot es kivaom hogy az uj ev is minimum ilyen jo legyen:)
    Puszi
    Kata

    VálaszTörlés
  2. Bár 2012 véget ért, de örök emlék marad és én is hálás vagyok minden közös pillanatért.
    Azt hiszem ezt a baltás gyilkos dolgot sohasem mosom már le magamról! :D
    Minden szépet és jót kívánok nektek a 2013-as évre is! :)
    <3

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó volt olvasni az összefoglalót, és még jobb végre hírt kapni rólatok! :) :*

    VálaszTörlés