2013. június 1., szombat

"Music is my life"



Holnap fellépés, újra kottát szorongatok a kezembe és vasalom a fehér ingemet. Össze se tudom számolni hány misét énekeltem már az életem során. Kívülről tudom minden tétel minden latin szövegét. Ez most nem verseny lesz, nem a tökéletes hangzásról szól most az éneklés. Csak egy csoport idősödő gyülekezeti taggal mutatjuk be mi az amit tudunk, mit az amit már hónapok óta tanulunk. 
Nem is tudom, de nem is akarom kitörölni azt a 12 évet az életemből, ami az éneklésé volt... megfogalmazni is olyan nehéz az érzéseimet ezzel kapcsolatban. Most más a cél, most nem a nyerés, az elvarázsolás a bűvölet és a tökéletesség a jelszavak. Hanem az együtt éneklés és Isten dicsőítés. De feltörnek az emlékek. Éjszaka sokszor küzdök ezzel: otthon maradt az énekkaros ruha, hogyan tudnám feljuttatni Pestre vagy elfelejtek egy fellépést és oda kell jutnom. Álmomban is megy a logisztika :) 
De most nincs tét, nincs vizsga, nem egy fontos verseny múlik rajta, nem kérnek számon, nem szúrnak le. Csak egy megbecsült, csendes, jó hallású énekkari tag vagyok, aki néha visszakanyarítom a szólamot ha nem találják a hangot. Most nincs szó hangmagasságról, csak éljük túl és legyünk büszkék arra, hogy az évre kiírt nagy koncertet teljesítettük 10 csodás percben. Most nem fogunk fotózkodni koncert után vagy autogramokat osztogatni, visszavonulni az öltözőbe... most csak lejövök a karzatról, megfogom a férjem kezét és hazasétálunk....

!!!!! hallgassátok és szeressétek egymást...!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése