2013. április 29., hétfő

bolhamánia

sokan mondják, milyen különleges érzékkel vagyunk megáldva a bolhapiacokat tekintve. Ezt mondjuk az esküvői dekor elemek végleges számlája is jól mutatja, de talán az is alátámasztja, hogy itt a bolhapiacok országában, micsoda csodákba ütközünk potom pénzért. Néha csak állunk, ez most komoly?? ennyiért???
Itt rengeteg ember abból él, hogy hétről hétre járják a flohmarktokat és eladnak. Néha magyarokkal is találkozunk.
Sokszor találtam már nagyon szép magyar klasszikus mesekönyveket, ami számukra értéktelen ezért akármennyiért rám tukmálja. Néha 10 euroról elindulunk és végül 50 centért viszem el :) Nem ma jöttem le a falvédőről! Az ide évünk egyik legnagyobb "találmánya" egy 4 funkciós bakelit- cd- kazetta- rádió lejátszó. gyönyörű fa, gyönyörű retro kinézet, beépített hangfalak... azért 10 euronál többért nem hoztuk el, mert benne van a rizikó, hogy nem működik. Bár az eladótól kaptunk egy órát, hogy visszahozzuk, ha nem jó. Persze működött, nagyon szép, itt figyel a szobába és a Jazz history 10 lemezes válogatása forog rajta.
A coca cola gyűjteményünk is folyamatosan bővül... ÉÉÉS nem olyan rég egy bőgő tehenet is találtunk, amit a Pofa be! című film rajongói jól ismerhetnek.
Néha üres kézzel megyünk haza, néha csak a feelingért szeretünk elmenni, esetleg egy hagyományos curry wurstért. Mindenesetre ezek az utolsó nagyvárosi hónapok, a bolha forgatagokban.


3 megjegyzés: