2014. augusztus 23., szombat

Mit vigyek a kòrházba?

Sok listát kaptam és gyűjtöttem össze, aztàn leültem és készítettem egy összesitést aztán kiegészìtettem mások személyes tapasztalataival. Második lépésként megvettem a hiányzó elemeket és aztàn már nem maradt más csak a pakolás.
Sokáig halogattam időnyerés céljából... miota itt áll előttem a kész táska lebeg a fejem felett a gondolat,hogy mostmár bármikor indulhatunk! Több szempontból nyugtatóbb lenne, ha lenne egy belépő kártya egy bizonyos időpontra. Tudnám itt az idő és indulás. Csak felmutatnám a kártyát és kezdődhet is a nagy utazás. Addig marad a korábban már emlitett "első menstruációs dilemma" : vajon tudni fogom-e hogy na igen ez a magzatviz! Nincs mese menni kell! Vagy elhibáztam hogy nem élek azzal a csodás találmánnyal, ami kimutatja ha már szivárog? Na majd utólag erről is beszámolok :)
Tehát vissza a listához... a pakolás sem ment egyszerűen ugyanis a szőrös gyerek azt gondolta segìt és pontosan körültekintően elhelyezkedett a listámon... kedves!
Megosztom veletek, hátha valakin segít majd a későbbiekben.
-iratok, terhes kiskönyv, házassági anyakönyvi
- 2 kis törölköző
- 2 nagy törölköző, sötét szìnű
- 4 szoptatós melltartó
- melltartó betét
- 4 ha lehet előlgombos hálòing (kórhàzanként változik, hogy kelle)
- köntös
- zuhanyzós és sima papucs
- tisztálkodási szerek: utazó mini méreteket szereztem be ezekből dm-ben
- nedves wc papír + ülőke papír
- zsebkendő
- gigabetét
- garmastan mellkrem
- zizipárna (uszogumi) ha nehezen menne az ülés
- nagy csomag egyszerhasználatos bugyi + haslefogó bugyi
- zokni
- olvasni való
- ipod es szemellenző
- mobil es töltő
- innivaló és ropi és szőlőcukor
- konyharuha
- extra nylon zacskók
- gyereknek a kórház által előirt dolgok (van ahol kell minden ruha pelenka, nekünk semmit nem kell csak hazavivős ruha)
Na ìgy áll össze a csomag. Alig várom hogy már hazafelé pakolhassuk az új "kis csomagunkat" :)

2 megjegyzés:

  1. Judit, teljesen megértelek! Én is ezt a témát hanyagoltam a legtovább, főleg a betét-kérdést.... Lassan én is beszerzek mindent a csomaghoz, de én szerintem kisebb pakkal fogok elindulni, aztán ha kell valami, akkor majd a férjem behozza!
    Egyébként a szülés megindulását nem minden esetben jelzi a magzatvíz szivárgása, sőt! Én is azt hittem, mert minden filmben így van, de ez csak a szülések kisebb részét érinti :D Pont emiatt én is parázok, hogy észre fogom-e venni, hogy itt az idő... :)

    VálaszTörlés
  2. Így átfutva úgy tűnik mindenre gondoltál ami kellhet, ha meg közben kell valami férj úgy is beviszi neked...ha betétet vettél akkor már mindegy de nekem nagyon bevált a tesco-s maternity towel nevű betétje, tök véletlen leltem rá, és olcsó éééés nem volt semmi baleset.Én sem mertem teljesen készre pakolni nehogy jelnek érezze a gyermek , h mehetünk.Ja én meg azt hittem, majd úgy lesz , hogy számolgatom a fájásokat és majd megyünk de ehelyett egy fura pukkanó szerű érzésre ébredtem és a fürdőbe menet egyértelművé vált hogy a magzatvíz csorog a lábamon, nagyon egyértelmű volt:)

    VálaszTörlés