2015. szeptember 23., szerda

1. szülinap


Mi kell egy jó szülinapi bulihoz?

1. egy téma! - majdnem hogy adott volt, mert cica lázban égünk, nagyon nagy barátság van a gyerek és a cica között, az első szavak egyike volt a cica. A játékok közül is az állatokat keresgéli és gyűjti össze. Ezért azt találtuk ki, legyen "country" buli, azaz farm téma, pajtában, állatokkal.

2. színkombináció! - sokat vacilláltam a piros kockás és a rózsaszín között, de nagyon szerettem volna egy kis rózsaszínt. Így maradt a rózsaszín- barna kombináció.

3. na és a kiegészítők! - elterveztük a berendezést, hogy fa evőeszközöket szerzünk és színben passzoló tányérokat, poharakat. Mivel Olivija sem jár még, és a kis barátai közül sem sokan, ezért szénabálákból alakítottunk egy járókát. Kisasztal rajzoláshoz, csúszda stb. pompomokat saját kezűleg készítettük Olivijával, tényleg nagyon egyszerűek, költséghatékonyak és mutatósak.

4. egyszerű, de témába vágó desszertek!
- kukac a sárban : csokipuding, oreokeksz törmelék, rajta gumicukor kukac.
- almarózsa: levelestészta, almaszeletek, fahéjascukor, rózsába tekerve.
- cupcake: banános ízben, műanyag állatokkal a tetején, akik a fű színű mascarpone krémben állnak.
- popcorn színes kiegészítőkkel
- nyalóka
- cokkies
- mályvacukor saslik
- disznó takaróban: virslidarabok kelttésztában sütve
- nachos mindenféle mártogatóssal
- répa és zökdségek mártogatóssal

5. jófej emberek!
összességében nagyon jól éreztük magunkat, előre főztem chili con carnet és grillcsirkét vettünk salátákkal. így nem kellett közben eszeveszetten sürgölődni. 3 órán keresztül tartott kb 40en voltunk. A tortát a keresztanya sütötte, gyerek tiramisu, nagyon nagy sikere volt. Pudingos, kakóban áztatott babapiskóta, banánnal. mutatós és finom és szívesen ette mindenki. persze cica volt a tetején :D

Mostmár beszéljenek a képek.








2 megjegyzés: