2012. december 11., kedd

bürokráciaundor

Hol vagyunk otthon?? ez  a kérdés fogalmazódott meg bennem ma, miközben órákon keresztül néztem férjem szenvedését... Nem az első eset, hogy szorongatom a nyomorék kék biztosítási kártyát a kezemben, de az ég világon senki sem segít.
miért kötöm össze a biztosítás eme csodás intézményét, ami egy kék e111-es kis kártyában ölt testet az otthon levés érzésével???? Mert ahol otthon vagyok, ott gondoskodnak rólam, ott törődnek velem és nem egy kivert kutyának érzem magamat. Ide hívnak minket, a tejjel és mézzel folyó földre, hogy életünk legfelhőtlenebb egy évét eltöltsük, olyan nagy szeretettel fogadnak, hogy rögtön be is invitálnak minket a tartozkodási engedély elintézésére alkalmas irodára, majd egy héten belül millió kedves levelet kapunk, amelyben értesítenek minket arról, mennyire örülnek, hogy itt vagyunk, mennyire örülnek hogy németek lettünk, hogy a németek részévé váltunk és Isten hozott!!! Érezd jól magad, persze a nép részeként légyszi fizesd be a rád kiszabott adókat is, jó?? Tehát amikor arról van szó, hogy adót fizessek, akkor a nép része vagyok, de amikor arról van szó, hogy segítségre szorulok, mert a majdnem ájult férjemet cipelem be az orvoshoz, akkor már nem a nép része vagyok, csupán egy megtűrt uniós tag, aki jön a kék kártyájával, ahelyett hogy normális biztosítást fizetne. Dehát kedves börükráciás nénik bácsik, én fizetem!!! minden hónapban utalom drága anyósomnak, hogy legyen a férjemnek biztosítása, hogy ha baj van, akkor az unió által védettek legyünk, a kék kis kártya erre való, nem? NEM!! sebaj, nyomjam csak tele a férjemet fájdalomcsillapítókkal  mire valaki végre segít rajta, vagy mire befizetünk végre annyi biztosítást, hogy el is lássák.  nahh mindegy, társadalom vagyis bürokráciakritikámnak ezennel vége :)

9 megjegyzés:

  1. Remélem, Mitja már jobban van... Sajnálom, ami történt... :(

    VálaszTörlés
  2. óó sajnálom!!!! jobbulást, és kitartást!!!! V

    VálaszTörlés
  3. Szep....Jobbulast Mitjanak, vigyazzatok magatokra! Sok puszi

    VálaszTörlés
  4. kösszi csajok!! egy rövid időre most jol van, de sürgösen át kell gondolni hogy mi legyen, mert a fogfájást kezelni kell. de at itt már nem válallják. de kösszi hogy gondoltok ránk és bocsi a kiborulásért:D

    VálaszTörlés
  5. Ohh, szegény Mitja! :(
    A fogfájás a leges-legrosszabb fájdalom...
    Jobbulást és kitartás!

    VálaszTörlés
  6. Ne haragudj, hogy ismeretlenül írok, de két éve már Németországban élek, és első naptól fogva itteni Versicherungom van. NE használd a magyart, mert semmire nem mész vele! Inkább fizess rendeset, és kapsz rendes ellátást is... Nem mindegy, hogy 20€-t költesz rá, vagy mondjuk a legalacsonyabb itt 60€-t.... Ezt azért gondold át.

    VálaszTörlés
  7. Remélem, hogy már jobban van és kevésbé kínozza a fogfájás Mitját! Teljesen átérzem, mert a hét elején nekem is fájt és bár már szerencsére kevésbé, és csak 2 hét múlvára kaptam időpontot, méghozzá nem egy TB-finanszírozott helyen:( Kitartást Nektek!

    VálaszTörlés
  8. Sajnos, csak most ertem ide elolvasni, de kitartast kivanok ehhez az egeszhez. Abszolut aterzem a helyzetet...otthon vagyok, vagy megsem? :(
    Remelem sikerul megoldani hosszu tavon ezt a helyzetet. Mitjanak bedig jobbulast es majd otthon otthon tokeletesen ellatjak az biztos! ;)

    VálaszTörlés